Annons
557481 / 2017-04-01 - 2018-03-31 topp
Gästhamnsguiden
Gästhamnsguiden
465 Gästhamnar
2500 Betyg
2000 Recensioner

Båstadhamn södra Västkustens pärla! Alltid värd en extra kryss!

I Båstad – Bjäre i nordvästra Skåne avlöser evenemangen varandra. Utbudet som innehåller allt från musikfest med Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöv, tennis och porschar till potatis (!) är förstås svårt att motstå. Dessutom tar du dig lätt hit med bil, tåg eller flyg och kan vara med om alltsammans!

Sport
Säg tennis i Sverige så tänker folk på Båstad. Naturligtvis ligger höjdpunkten under Skistar Swedish Open och Ericsson Open, herr- och damturneringarna som fyller läktarna, ja hela Bjärehalvön, med tennisfantaster i juli. Vill du uppleva Båstad – Bjäre med puls och magiska sportögonblick med tennisens stjärnor är det definitivt det här du ska sikta in dig på! Herrturneringen har ett tiotal gånger utsetts till den bästa turneringen på touren. Att Serena Williams spelat i Båstad – två gånger hittills – säger en del om damtävlingens attraktionskraft. Båstads tennissäsong är mycket längre än så, med turneringar för alla åldrar.
Båstad har också seglat upp som ett nytt centrum för fler idrotter, inte minst tack vare Sailing Båstad. Laholmsbukten bjuder på fina seglingsmöjligheter långt in på hösten. Vackra båtar och färggranna segel ses ute på havet, där vassaste seglarna gör upp om svenska och internationella titlar. En deltagare som nog väckt mest uppmärksamhet är kronprins Frederik av Danmark som tävlat i drakseglingsklassen i Båstad.
Sedan är ju Bjärehalvön som gjord för löpartävlingar. Och tävlingar finns det gott om. Många otroligt vackra, men också otroligt krävande bansträckningar. Mara, halvmara och kortare distanser där du kan få fajtas med backar och alla varianter av svenskt sommar. Lopp då du har chansen att övervinna dig själv.

Vandring
Det här får du helt enkelt inte missa. Det stora vandringseventet Eurorando arrangeras bara vart femte någonstans i Europa. Nu är det Skånes tur. Den 10 – 17 september kommer tusentals besökare att snöra på sig vandringskängorna, axla ryggsäckarna och bege sig ut på bland annat Skåneleden. Vill du uppleva ännu mer av det sevärda Skåne? Boka Eurorandopaket med vandring och frestande utflykter.
Musik
En av de främsta i Europa. Ja, det är precis vad det betyder när man som Kammarmusikfestival­föreningen i Båstad fått the Effe Award. Veckan efter midsommar går helt i kammarmusikens tecken på Bjärehalvön. Överallt musiceras det. Du hamnar i en virvel av konserter, från frukost till sen kväll. Klassiskt och nyskrivet. Program för både barn och vuxna, ibland i rätt oväntade miljöer. Möten, mingel och musikeufori. Kammarfestivalen i Båstad i ett nötskal.
Håll också utkik efter alla konserter med berömda artister som väljer Båstad – Bjäre. Gillar du utomhuskonserter med dagens popmusik är det bara att satsa på Summer On, en tredagarsfestival på stranden i Båstad. En av grundarna är Måns Zelmerlöv, förra årets vinnare av Eurovision Song Contest. Det blir Inte svårt att hitta favoriter i Sveriges fantastiska artistuppbåd… Riktig svensk ”schlagerfrossa” blir det två kväller i början av augusti när scenshowen Diggiloo drar igång på centercourten i Båstad.

Film
Båstad – Bjäre har lockats filmskapare som Ingmar Bergman och Bo Widerberg. Klart att Båstad har en egen filmfestival, en gång startad av just Widerberg. I början av augusti är det dags för Lilla filmfestivalen i Båstad med filmer av kända som okända filmregissörer. Gör som cineasterna, bänka dig på Bio Scala de här dagarna.  

Hantverk
Sista helgen i juli kommer alla de som älskar design och hantverk till Båstad. Då är det dags för Hantverksmässan i Båstad, en av Nordens största mässor för konsthantverk. I år finns mässan i underbara Norrvikens trädgårdar, strax utanför Båstad. Upp emot 300 jurybedömda konsthantverkare och designers ställer ut alster inom många genrer och tekniker under tre dagar. Mycket att se. Mycket att beundra. Mycket att shoppa!

Bilar
Norrvikens trädgårdar är även platsen för sommarens porscheutställning under två dagar i juli. Sköna bilar i gröna miljöer är ett mycket älskat koncept på Bjärehalvön.

Trädgårdar

Har du också haft lust att gå in en underbar privatträdgård? I nordvästra Skåne är trädgårdsintresset på topp. Bäst av allt är att trädgårdsrundan 11 – 12 juni gör att du inte längre behöver ägna dig åt avståndsbeundran. Kliva in i personligt utformade privata visningsträdgårdar som sköts med sådan stor kärlek. Vi törs lova inspiration, fascination och passion.

Mat
Maten på Bjärehalvön. Mmmmm. Det är bara att njuta! Råvarorna är i toppklass, kockarna är hängivna och restaurangerna är många på Bjärehalvön. Bara tanken på primörer får det att vattnas i munnen på folk. Med andra ord – festivaldags! Andra helgen i maj firas primörgillet. Första lördagen i juni är det Pärans, det vill säga potatisens dag i Båstad – Bjäre. Trots LCHF och olika dieter är Bjärebornas kärlek till potatisen oförminskad. På Pärans dag bubblar potatisgrytorna på torget. Smaka med salt och en klick smör. Sedan måste du bara kolla om just din favorit vann omröstningen! Helgen därpå och drygt en vecka framåt kan du göra som många andra matälskare, testa minst en krog per kväll under restaurangveckan. Överallt krogar som lockar med sommarinspirerade menyer. Det var väl allt? Nej då. Nya säsonger. Nya event. Nya smaksensationer.

http://danmark.visitsweden.com/rejsemal/sydsverige/skane/nordvaestskane/bastad/

Hamnar i området

Annons
557688 / 2017-04-01--2018-03-31 höger
557918 / 2017-04-01--2018-03-31 höger
558406 / 2017-04-01--2018-03-31 höger
558201 / 2017-04-01--2018-03-31 höger
557859 / 2017-04-01 - 2018-03-31 höger