Karön-Ekenäs Gästhamn, Ronneby

Djup
2 - 2.5 m
Platser
70
Sjökort
821 NE, SW
Service
Buss
Dusch
Eluttag
Färskvatten
Kafé
Kiosk
Miljöstation
Restaurang
Sugtömning
Toalett
Trailerramp
Trådlöst bredband
Tvättstuga

Gästbryggor på ön Karön (djup >2m) strax väster om Ronneby hamn samt i Ekenäs (djup 2-2.5 m) på fastlandet. Finns en sandbank som är utmärkt med prick där djupet endast är 1.5 m. Botten utgörs av sand eller mjuk dy. Hamnarna ligger skyddat och naturnära med serviceanläggningar på bägge sidor sundet. I anslutning till gästhamnarna finns restauranger och sundet traffikeras av en mindre passagerarbåt. Vid piren på Ekenässidan finns en marin tankstation för bensin och diesel samt septitömning. I anslutning till hamnen finns 4-bädds campingstugor. Du hittar alltid en plats med underbar kvällssol och skyddad för alla vindar utom NO på vissa platser.

Ingen förbokning, förtöjning sker på tillgängliga numrerade platser.

Karön/Ekenäs är en skärgårdsidyll, med gästhamn, stugby, badplats, naturstigar, restaurang och sekelskiftesbebyggelse. En promenad runt ön bjuder på en smått unik flora o underbara skärgårdsvyer. Passagerarfärja går minst 1 gång/timme mellan kl 10 och 21 över sundet mellan Ekenäs och fastlandet under tiden 1/6 – 31/8. På lagom cykelavstånd finns Ronnebybrunn och den tillhörande Brunnsparken som är ett populärt besöksmål.

Förtöjning

Boj, Bom, Långsida

Prisinformation

Max 10 meter: 200 kr /dygn inkl el
Över 10 meter: 220 kr/dygn inkl el

Hamnavgift tas upp på bryggan.

Karön-Ekenäs Gästhamn, Ronneby

Ankra upp längs Sveriges långa kustlinjer och många insjöstränder!

Sverige är till stora delar omgivet av vatten och har många stora sjöar och vattenvägar. Visste du att du kan korsa landet från östkusten till västkusten via Europas största innanhav, Vänern? En båtsemester i Sverige kan alltså starta i Östersjön och sluta i Skagerack via den vackra Göta kanal. Vattnet är rent och klart och du kan bada överallt. Lägger du till i Stockholm och hälsar på kungen i slottet kan du faktiskt att fiska middagen från kajen i Gamla stan.

Annons
Annons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö cityAnnons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö city
Annons
Annons - Bara godkända varor över gränsenAnnons - Bara godkända varor över gränsen
Annons
Annons - Upptäck Estlands och Lettlands kustlinje!Annons - Upptäck Estlands och Lettlands kustlinje!
Annons
Annons - Glad sjösäker sommar!Annons - Glad sjösäker sommar!