Båstad – mer än bara tennis

Upplevelser i oändlighet

För den båtburne finns mycket att se och göra under ett par lediga sommardagar i denna idyll­iska småstad även när Tennisveckan är över. Är man intresserad av tennis bör man inte missa ett besök på Swedish Tennis Hall of Fame, som ligger vid torget i närheten av tennisstadion. Där kan man lära sig massor om tennisens historia och möta personligheter som har haft stor betydelse för tennisen, som till exempel tenniskungen Gustav V och Ludvig Nobel. Den senare anlade många tennisbanor i staden och var en av de drivande krafterna som såg till att tennisen kom igång på allvar. Vidare får vi följa Björn Borgs genombrott i Davis Cup 1972 till hans sista seger i Wimbledon 1980, och se fler av de kläder och olika tennisrack som stjärnan har skänkt till museet.

Det finns flera golfbanor i närområdet och utflyktsmöjligheterna är många. Hovs Hallar kan bli en härlig naturupplevelse med sina raukar och den fantastiska utsikten över Laholmsbukten. Varför inte hyra en cykel och ta med picknick- korgen och äta lunch ute i naturen. En annan utomhusupplevelse kan vara att besöka Norrvikens Trädgårdar som ligger vackert vid en sluttning på Hallandsåsen, endast tre kilometer ifrån Båstad centrum. Här kan den trädgårdsintresserade uppleva trädgårdsstilar från världens alla hörn. Vattenträdgård, barockträdgård, renässansträdgård och Japansk trädgård. Passar vuxna lika bra som barn då det finns massor av grönområden att leka kull på.

Svens Cykelaffär ligger inom gångavstånd i hamnen och har cyklar för uthyrning. Cykel är ett idealiskt sätt att uppleva Bjärehalvön på under sommarmånaderna. Förslagsvis kan man följa cykelturer som Hovrundan på 18 km eller Baramossa-Lyarundan på 25 km. Ytterligare förslag på cykelrundor finns hos turistbyrån som även har cykelkartor till försäljning.

Badbryggor och stränder erbjuder massvis med badmöjligheter i och runt Båstad. Malenbadet med sin tempererade saltvattenspool lockar stora som små och här finns stor lek- och plaskbassäng med rutschkanor, bubbelfontäner och badleksaker, lekplats med olika gungor, en stor och häftig vattenrutschkana för hela familjen.

 

Stort utbud av restauranger

Det breda utbudet av restauranger i närheten av gästhamnen gör det enkelt för dig som båtgäst. Restaurang Sand med sitt prisbelönta kök ligger alldeles intill tennisbanorna och är populär i hamn­området. Här kan man avnjuta färska råvaror efter säsong. Frukost, brunch, lunch, middag, after work. Valet är ditt. Restaurang Fiskekajen ligger i hamnen och deras fiskgryta sägs vara enastående, så därför borde detta vara det perfekta valet för fisk-och skaldjursälskaren. Inom gångavstånd hittar man också Sands Bakficka, restaurang Papas och Hamnkrogen Båstad som alla kan hjälpa till att mätta hungrande magar.

 

Mer service än vanligt

I hamnen finns 50 gästplatser och tilläggning sker vid y-bom, påle eller långsides. Det finns el, duschar, bastu och toaletter. Det mesta man får behov av finns i närheten av hamnen. Blir man godissugen eller hungrig finns både kiosk och livsmedelsbutik och skulle det bli behov av motor- eller kranservice finns det också att tillgå.

Annons
Annons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö cityAnnons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö city
Annons
Annons - Glad sjösäker sommar!Annons - Glad sjösäker sommar!
Annons
Annons - Välkommen till Valdemarsviks gästhamnar!Annons - Välkommen till Valdemarsviks gästhamnar!
Annons
Annons - Glad sjösäker sommar!Annons - Glad sjösäker sommar!