Åstols Gästhamn

Djup
4.5 m
Platser
80
Sjökort
932 SW, 931 NW
Service
Båtlyft
Dusch
Eluttag
Färskvatten
Kafé
Kiosk
Latrin
Livsmedel
Miljöstation
Restaurang
Toalett
Trailerramp
Trådlöst bredband
Tvättstuga

Åstols Gästhamn ligger strax norr om Marstrand i Bohusläns vackra skärgård. Hamnen är en av västkustens bäst skyddade hamnar. Här finns plats för ca. 80 gästande båtar, med stävförtöjning samt långsidesförtöjning. I hamnavgiften ingår nyttjande av wi-fi, toalett, dusch (varav en är familjedusch), tvättmaskin, torktumlare, vatten, grillplatser. Det finns 75 st elanslutningar mot avgift. Hamnkran och småbåtsramp finns också om det skulle behövas. Det finns möjlighet att förboka plats genom Dockspot.

På Åstol finns restaurang, rökeri, café, uthyrning av rum och hus, hembygdsmuseum och en välsorterad handelsbod som har öppet året runt. Fisk- och skaldjursförsäljning under högsäsong. Ön är ett unikt kustsamhälle med tät bebyggelse och smala slingrande vägar. Här finns också härliga badklippor, barnbad med vattenrutschkana och saltvattenbassäng, lekplats belägen i skyddad och blomstrande park, fotbollsplan och boulebana. Längst i väster finns Röda stugan – en unik utsiktsplats mot västerhavet. Galleri Utposten, konstgalleri och ateljé längst in i hamnen. Välkommen till Åstol. Känn tryggheten, Finn omtanken och Njut av stillheten!

Det finns ett hembygdsmuseum och en välsorterad handelsbod som har öppet året runt.

Fisk- och skaldjursförsäljning under högsäsong. Ön är ett unikt kustsamhälle med tät bebyggelse och smala slingrande vägar. Här finns också härliga badklippor, barnbad med vattenrutschkana och saltvattenbassäng, lekplats belägen i skyddad och blomstrande park, fotbollsplan och boulebana. Galleri Utposten, konstgalleri och ateljé längst in i hamnen. Längst i väster finns Röda stugan – en unik utsiktsplats mot västerhavet. Röda stugan används tidvis som galleri.

Förtöjning

Fast akterförtöjning, Långsida

Prisinformation

Högsäsong 17/6 – 18/8:
Upp till 10m: 230kr, 10-12m: 260kr, 12-15m: 330kr, 15-18m: 470kr, 18-24m: 670kr

Lågsäsong:
Upp till 10m: 160kr, 10-12m: 180kr, 12-15m: 210kr, 15-18m: 360kr, 18-24m: 510kr

El(230v) 40 kr/dygn

Ankra upp längs Sveriges långa kustlinjer och många insjöstränder!

Sverige är till stora delar omgivet av vatten och har många stora sjöar och vattenvägar. Visste du att du kan korsa landet från östkusten till västkusten via Europas största innanhav, Vänern? En båtsemester i Sverige kan alltså starta i Östersjön och sluta i Skagerack via den vackra Göta kanal. Vattnet är rent och klart och du kan bada överallt. Lägger du till i Stockholm och hälsar på kungen i slottet kan du faktiskt att fiska middagen från kajen i Gamla stan.

Annons
Annons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö cityAnnons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö city
Annons
Annons - Glad sjösäker sommar!Annons - Glad sjösäker sommar!
Annons
Annons - Upptäck Estlands och Lettlands kustlinje!Annons - Upptäck Estlands och Lettlands kustlinje!
Annons
Annons - Bara godkända varor över gränsenAnnons - Bara godkända varor över gränsen