Mariefreds Gästhamn

Djup
2 - 3 m
Platser
40
Sjökort
111 SW
Service
Bankomat
Buss
Dusch
Eluttag
Färskvatten
Kafé
Kiosk
Latrin
Livsmedel
Miljöstation
Restaurang
Sjömack
Sjömack Bensin
Sjömack Diesel
Sugtömning
Toalett
Tvättstuga

Få gästhamnar kan matcha läget i den lilla viken mellan pampiga Gripsholms slott och anrika Gripsholms värdshus. Här i mysiga Mariefred, Mälarens pärla, är gästhamnen nyrenoverad. Det tidigare tämligen nedgångna servicehuset erbjuder nu blänkande fräscha dusch- och toalettutrymmen, hamnplanen är inte längre grusad utan nyasfalterad och prydligt stensatt ut mot den nygjutna kajskoningen – och även besättningen är ny.

Två lokala småföretagare, Björn Sundfeldt och Klas Welander, arrenderar sedan några år tillbaka gästhamnen av kommunen, och ambitionerna är höga:

– Vi siktar först på att bli bästa gästhamn i Mälaren, men så småningom vill vi gärna bli bäst i Sverige!

I pittoreska Mariefred finns sevärdheter för hela familjen. Gripsholms slott grundades av Gustav Vasa 1537 och är ett av Sveriges vackraste och mest spännande historiska minnesmärken. Gripsholms värdshus som har haft värdshusprivilegier sedan år 1609.

I Mariefred kan du strosa i en av Sveriges vackraste och mest pittoreska städer. Här bjuds på närkontakt med historien via slott, hembygdsmuseum och Kärnbo kyrkoruin, och här finns bland mycket annat även en mysig museijärnväg samt bangolf och golf.

Förtöjning

Boj, Bom

Prisinformation

Från 200 kr

Ankra upp längs Sveriges långa kustlinjer och många insjöstränder!

Sverige är till stora delar omgivet av vatten och har många stora sjöar och vattenvägar. Visste du att du kan korsa landet från östkusten till västkusten via Europas största innanhav, Vänern? En båtsemester i Sverige kan alltså starta i Östersjön och sluta i Skagerack via den vackra Göta kanal. Vattnet är rent och klart och du kan bada överallt. Lägger du till i Stockholm och hälsar på kungen i slottet kan du faktiskt att fiska middagen från kajen i Gamla stan.

Annons
Annons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö cityAnnons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö city
Annons
Annons - Bara godkända varor över gränsenAnnons - Bara godkända varor över gränsen
Annons
Annons - Upptäck Estlands och Lettlands kustlinje!Annons - Upptäck Estlands och Lettlands kustlinje!
Annons
Annons - KustbevakningenAnnons - Kustbevakningen