Grebbestad Gästhamn

Djup
2 - 5 m
Platser
180
Sjökort
934 E
Service
Bankomat
Buss
Båtlyft
Båttillbehör
Båtvarv
Dusch
Eluttag
Färskvatten
Gasol
Kafé
Kiosk
Livsmedel
Mastkran
Miljöstation
Motorservice
Restaurang
Sjömack
Sjömack Bensin
Sjömack Diesel
Sugtömning
Toalett
Trailerramp
Tvättstuga

Gästbryggan omedelbart öster om vågbrytare vid infarten till hamnen vid den populära ”Grebbestadsbryggan” samt vid Vadskär.

Gästhamnen är öppet under hela året.

Betalning sker genom Dockspot eller till hamnvärd. Vid betalning erhålls en kod som ger gästen tillgång till dusch/wc, tvättstuga och sopskåp.

Fiskesamhället Grebbestad är kommunens största tätort och sjuder av liv under sommarmånaderna men även är en naturlig samlings punkt hela året runt. Den fina bryggpromenaden, i anslutning till den myllrande gästhamnen, skapar liv och rörelse och ger Grebbestad en unik prägel. Här erbjuds shopping, restauranger, uteserveringar och aktiviteter för både ung som gammal. Fiskebåtarna ligger tätt vid T-piren. Här landas 80 % av den svenska skaldjursfångsten. Evert Taube är nära förknippad med Grebbestad dels genom sånger som “En solig morgon i Norra Bohuslän” och dels genom skaldens många besök. Han kan beskådas som staty på torget utanför Infocenter. Missa inte Greby gravfält med resta stenar och 200 gravhögar, 2 km. Hällristningarna i Vitlycke 15 km – på FN:s världsarvlista. Handla på en av nordens största sportbutiker, ät på Sveriges minsta krog eller se dig om i alla små mysiga butiker. I närheten finns även inomhusbad, minigolf, after-beach mm.

Förtöjning

Ankring, Boj, Långsida

Prisinformation

Se hemsida www.turistenvast.se

Ankra upp längs Sveriges långa kustlinjer och många insjöstränder!

Sverige är till stora delar omgivet av vatten och har många stora sjöar och vattenvägar. Visste du att du kan korsa landet från östkusten till västkusten via Europas största innanhav, Vänern? En båtsemester i Sverige kan alltså starta i Östersjön och sluta i Skagerack via den vackra Göta kanal. Vattnet är rent och klart och du kan bada överallt. Lägger du till i Stockholm och hälsar på kungen i slottet kan du faktiskt att fiska middagen från kajen i Gamla stan.

Annons
Annons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö cityAnnons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö city
Annons
Annons - Glad sjösäker sommar!Annons - Glad sjösäker sommar!
Annons
Annons - Upptäck Estlands och Lettlands kustlinje!Annons - Upptäck Estlands och Lettlands kustlinje!
Annons
Annons - Bara godkända varor över gränsenAnnons - Bara godkända varor över gränsen