Storjungfrun Gästhamn

Djup
1 - 2.5 m
Platser
15
Sjökort
533 NW
Service
Badplats
Bastu
Färskvatten
Miljöstation

Hamn på nordöstra udden. Insegling i tavelenslinje 301¤. Gå nära pirnocken och gira styrbord efter passage för att undvika grundområdet i hamnen. Öppet 15/5-30/9. Begr. vattentillgång.
Ingen förbokning.
Det finns hjärtstartare i hamnen.

Gammalt fiskeläge med kapell som liksom sjöbodarna är från 1600-talet. Fyren uppfördes i början av 1800-talet och var en av de första att leda sjöfarten. Rik flora och fauna. Skyddad badstrand vid Toppatall, 2 km. Ön har givit namn åt Jungfrukusten, som är kustavsnittet Älvkarleby – Sundsvall. Solcellsdriven laddningsstation 12V för mobiltelefoner etc. finns i bastubyggnaden. Uthyrningsstugor som sköts av Skärgårdsenheten finns vid Fyrhamnen och på andra sidan ön vid Toppatall (072-216 13 92). Bokas på www.svenskaturistforeningen.se.

Förtöjning

Ankring, Boj

Prisinformation

100 kr/dygn. Betalning sker via Dockspot.com.

Ankra upp längs Sveriges långa kustlinjer och många insjöstränder!

Sverige är till stora delar omgivet av vatten och har många stora sjöar och vattenvägar. Visste du att du kan korsa landet från östkusten till västkusten via Europas största innanhav, Vänern? En båtsemester i Sverige kan alltså starta i Östersjön och sluta i Skagerack via den vackra Göta kanal. Vattnet är rent och klart och du kan bada överallt. Lägger du till i Stockholm och hälsar på kungen i slottet kan du faktiskt att fiska middagen från kajen i Gamla stan.

Annons
Annons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö cityAnnons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö city
Annons
Annons - Bara godkända varor över gränsenAnnons - Bara godkända varor över gränsen
Annons
Annons - Välkommen till Valdemarsviks gästhamnar!Annons - Välkommen till Valdemarsviks gästhamnar!
Annons
Annons - Bara godkända varor över gränsenAnnons - Bara godkända varor över gränsen