Lillängshamnen

Djup
- 2 m
Platser
15
Sjökort
Service
Dusch
Eluttag
Färskvatten
Gasol
Latrin
Motorservice
Sjömack
Toalett
Trailerramp
Tvättstuga

De 15 gästhamnsbåtplatserna är inte samlade på en brygga utan är något utspridda. Det finns markering vid varje båtplats och vid varje brygga finns det en skylt som visar vilka platser som är gästhamnsplatser (se bild). Skyltning finns vid både sjöinfart och efter gångväg. Sjöräddningsstation, drivmedel/gasol 1 km.

I hamnavgiften ingår el, vatten, wc med dusch samt tvättstuga. När ersättningen är erlagd får du en kod som ger dig tillgång till faciliteterna.
Faciliteterna är öppna 5 maj – 1 oktober. Obs! Alla båtar som båtar som är förtöjda i Lillängshamnen ska vara försäkrade.

Gästhamnsvärd: Lillängshamnens fiskrökeri/restaurang och butik. Telefon: 054- 51 73 30

Med bara 5 minuters promenadväg från Skoghalls centrum är Lillängshamnen ett mycket välbesökt turistmål. Inte minst det populära fiskrökeriet liksom båtbryggorna och den storslagna utsikten över Vänerns glittrande vatten. Det finns en charkbutik som du lätt kan beställa charkbrickor, ostar och sallader mm.

Sevärdheter: Skärgårdsmuseum, restaurangen vid Vänern och unikt bangolf och äventyrsbangolf 5 min bort och mycket mer, läs mer på https://visitvarmland.com/hammaro/

Kommuncentrum: 600 meter. Livsmedel, systembolag, post, bank, läkare, apotek, tandläkare.

Hamninformation i Lillängshamnen 200 m söder om vattentornet. Den höga fabriksskorstenen i Skoghall är ett bra orienteringsmärke.

 

Förtöjning

Bom

Prisinformation

Kostnad: 200 kr per plats och dygn. Betalningen sker till Lillängshamnens Fiskrökeri och det går bra att  betala med swish eller med kort.

 

Ankra upp längs Sveriges långa kustlinjer och många insjöstränder!

Sverige är till stora delar omgivet av vatten och har många stora sjöar och vattenvägar. Visste du att du kan korsa landet från östkusten till västkusten via Europas största innanhav, Vänern? En båtsemester i Sverige kan alltså starta i Östersjön och sluta i Skagerack via den vackra Göta kanal. Vattnet är rent och klart och du kan bada överallt. Lägger du till i Stockholm och hälsar på kungen i slottet kan du faktiskt att fiska middagen från kajen i Gamla stan.

Annons
Annons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö cityAnnons - Dockan Marina - Gästhamnen mitt i Malmö city
Annons
Annons - Glad sjösäker sommar!Annons - Glad sjösäker sommar!
Annons
Annons - Upptäck Estlands och Lettlands kustlinje!Annons - Upptäck Estlands och Lettlands kustlinje!
Annons
Annons - KustbevakningenAnnons - Kustbevakningen