Vrångö Gästhamn

Djup
4 - 5 m
Platser
130
Sjökort
931 SE, 9313 SE
Service
Badplats
Bastu
Båtlyft
Dusch
Eluttag
Färskvatten
Gasol
Kran/Truck
Livsmedel
Miljöstation
Sugtömning
Toalett
Toalett (RWC)
Trailerramp
Tvättstuga
Vrångö hamn är en mycket populär och välbesökt gästhamn som har plats för c a 130 gästande båtar. Det finns även en nyutlagd dagbrygga för kortare besök. Hamnen ligger väl skyddad för vind och vågor. I gästhamnen finns toaletter, duschar, tvättmaskin, sopkärl, miljöstation och septictank sugtömning. Från trädäcket uppe på piren kan man njuta av utsikten och se solen gå ner i väster. Här finns även en populär badbrygga. På bryggan i lä innanför piren finns det väl tilltagna utrymmen för bord och grillplatser. Det går att ha olika aktiviteter på de stora öppna ytorna i hamnen eller använda boulebanan. Det går att köpa färska nykokta kräftor direkt från fiskebåtarna. Det finns mataffär och matställen i hamnen. Flera små sommarbutiker finns på bryggan i ytterhamnen. Hamnen håller öppet mellan 15 april och 15 oktober, variationer kan förekomma.

Förtöjning

Ankring förbjuden, Boj, Fast akterförtöjning, För mot brygga

Prisinformation

Priser gäller för närvarande, kan ändras.
0-12 meter = 270 kr
12-15 meter = 380 kr
> 15 = 540 kr
Vinteröppet El 100 kr/dygn
Två biljettautomater finns.

Vid gamla lotsutkiken har man fin utsikt mot väster och Vinga. Naturområde i anslutning till hamnen med vandringsstigar runt hela ön, fornlämningar. Promenadslingorna runt ön är mycket vackra med skiftande vegetation. Vill man bada från klippor eller sandstrand så finns det många möjligheter runt hela Vrångö. Utsiktsdäck och badplats på den yttre vågbrytaren i gästhamnen. Flera matställen och livsmedelsbutik. Lekparken ligger c a 200 meter från hamnen. På östra sidan av Vrångö ligger Mittvik som är öns färjeläge där Styrsöbolaget kan ta er till andra öar eller Göteborg. I Mittvik finns även café/restaurang samt en korv & hamburgerkiosk.

Vrångö Gästhamn

Ankra upp längs Sveriges långa kustlinjer och många insjöstränder!

Sverige är till stora delar omgivet av vatten och har många stora sjöar och vattenvägar. Visste du att du kan korsa landet från östkusten till västkusten via Europas största innanhav, Vänern? En båtsemester i Sverige kan alltså starta i Östersjön och sluta i Skagerack via den vackra Göta kanal. Vattnet är rent och klart och du kan bada överallt. Lägger du till i Stockholm och hälsar på kungen i slottet kan du faktiskt att fiska middagen från kajen i Gamla stan.

Annons
Annons - Dockan MarinaAnnons - Dockan Marina
Annons
Annons - https://www.gasthamnsguiden.se/sv/annonsera-pa-gasthamnsguiden/Annons - https://www.gasthamnsguiden.se/sv/annonsera-pa-gasthamnsguiden/
Annons
Annons - Visit ValdemarsvikAnnons - Visit Valdemarsvik
Annons
Annons - Upplevelser i Trosa skärgårdAnnons - Upplevelser i Trosa skärgård