Annons
Annons - Annons -
Annons
Annons - Annons -

Upptäck 19 regioner från Söder till Norr

Ankra upp längs Sveriges långa kustlinjer och många insjöstränder!

Sverige är till stora delar omgivet av vatten och har många stora sjöar och vattenvägar. Visste du att du kan korsa landet från östkusten till västkusten via Europas största innanhav, Vänern? En båtsemester i Sverige kan alltså starta i Östersjön och sluta i Skagerack via den vackra Göta kanal. Vattnet är rent och klart och du kan bada överallt. Lägger du till i Stockholm och hälsar på kungen i slottet kan du faktiskt att fiska middagen från kajen i Gamla stan.

visby

Gästhamnar

Vår vackra kust har ett stort antal gästhamnar som är väl utrustade och erbjuder en trevlig vistelse. Oavsett om du vill segla längs kusten eller bara njuta av en avkopplande semester i hamn, så finns det en gästhamn som passar dig. Många av hamnarna ligger i natursköna områden och erbjuder en fantastisk utsikt över vattnet. 

motorhome ga8f6f18f9 1920 e1683794206587

Ställplatser

Sverige har många vackra ställplatser längs kusten, precis vid hamnen. Här kan du njuta av den friska havsluften och den lugna atmosfären som en hamn kan erbjuda. Promenera runt i hamnområdet och titta på båtarna, besök någon av restaurangerna och prova den lokala maten och drycken. 

lidkoping g4b5c39845 1920

Turistinformation

Turistinformation är ovärderligt för resenärer som vill utforska landet. De erbjuder rådgivning, kartor, broschyrer och andra resurser för att hjälpa besökare att planera sin resa. Turistinformationen kan svara på frågor om lokala sevärdheter, evenemang, boende, transport och andra praktiska detaljer. 

Gästhamnsguiden - din semesterplanerare

Gästhamnsguiden har allt du behöver för att kunna planera din båtsommar. Vi producerar varje år ett magasin som innehåller att viktigt information för dig som båtresenär, och har i år kompletterat med en helt ny app och hemsida. Allt för att förenkla din båtsommar. Hitta inspiration från de platser som du vill besöka och finn information om alla gästhamnar, 

bild gasthamnsguiden

Utforska 19 svenska regioner från Söder till Norr

Sveriges kuster är uppdelat i 19 regioner, var och en med sin egen unika charm och kultur. Varje region erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter som passar alla typer av resenärer.

I norr kan du exempelvis uppleva midnattssolen på sommaren och i väst kan du besöka vackra kuststäder som Göteborg och Marstrand. Upplev vandringsleder, cykelvägar, fiske och god mat.

torekov shutterstock

Skåne

karlskrona dreamstime 184997303

Blekinge

gotland johan ericsson 5z0y8kxnagg unsplash

Gotland

bat solnedgang alexanderhall 96dpi

Småland/Öland

halland shutterstock 108671852

Halland

httpss3 eu north 1.amazonaws.com443visitsweden.seoriginal images1vpVYJoR8qyCg7xOemGOstY5sZ46T8OEd optimized

Jönköping

gotakanal

Östergötland

gullholmen dreamstime 108631896

Västra Götaland

strangnas dreamstime 22968336

Sörmland

sandhamn lokholmen

Stockholm

sweden gb497ba3a2 1920

Värmland

castle g39e0067a1 1920

Örebro

vasteras guest

Västmanland

uppsala hogar dreamstime 136015046

Uppsala

vasteras dreamstime 102794497

Dalarna

hudiksvall rebecca johansson unsplash

Gävleborg

hogakusten dreamstime 40529128

Västernorrland

umea dreamstime 162573782

Västerbotten

kalix dreamstime 154274404

Norrbotten

Annons
Annonsbild

Djurönäsets gästhamn - en destination!

Djurönäsets Gästhamn är tillgänglig året runt för båt-, hotell-, restaurang- och daggäster. Hamnen är bemannad sommartid.
Djurönäsets gästhamn

Låt dig inspireras

Här finner du inspiration till oförglömliga upplevelser såväl till sjöss som på land. I anslutning till landets hamnar finns en uppsjö av aktiviteter och kultur för alla åldrar och tycken. 

Bland kobbar och skär

Oavsett om du vill njuta av en dagstur eller ta en längre båtresa, så finns det alltid en gästhamn i Sveriges skärgård som passar dina behov. Botanisera bland tusentals öar, Europas tredje största sjö och spännande kanalsystem.